همیشه قبل از شروع هر کاری، یکی از اولین سؤالاتی که میپرسیم این است که: درآمدش چقدر است؟ تا یک دو دوتا چهارتا نکنیم، دلمان راضی نمیشود، آن را شروع کنیم. حق هم داریم؛ چون حتی اگر نخواهیم هزینه مالی هم کنیم، زمان مان را داریم صرف میکنیم. در ویدیو زیر در مورد درآمد سایتهای فروشگاه توضیح دادیم که توصیه میکنم حتما مشاهده کنید.
این سؤال را خیلی از افرادی که میخواهند فروشگاه اینترنتی هم راه بیندازند، می پرسند. با اینکه سرمایه زیادی نیاز ندارد، اما از شروع کردن می ترسند. در این مطلب میخواهم راجع به این موضوع که درآمد فروشگاه اینترنتی چقدر است، صحبت کنم. همچنین قرار است به نکات کاربردی و مهمی اشاره کنم، که کمک میکند، درآمد فروشگاه اینترنتی از چیزی که هست، بیشتر شود. درآمد فروشگاه اینترنتی حدودا چقدر است؟
ببینید، درآمد فروشگاه اینترنتی، یک موضوع کاملا متغیر و وابسته به سرمایه و زمان است. یعنی اینکه من الان میتوانم درآمد یک فروشگاه اینترنتی بزرگ را برای شما مثال بزنم که در ماه درآمد میلیاردی دارد؛ اما در مقابل، هزینه و زمان زیادی صرف آن شده است.
البته نکته مهم اینجاست، که الان مثل چند سال قبل نیاز نیست، برای راهاندازی یک وب سایت فروشگاهی با شرکتهای بزرگ قرارداد بسته و هزینههای هنگفتی صرف کنید. بلکه میتوانید به راحتترین شکل ممکن و با سرمایه بسیار اندک، در کمتر از یک روز، فروشگاه اینترنتی خودتان را داشته باشید.
در ادامه در مورد روشهای کم هزینه فروشگاه اینترنتی هم توضیحاتی میدهم، اما بهتر است به موضوع اصلی مقاله برگردیم و به صورت حدودی، درآمد چند فروشگاه اینترنتی را بررسی کنیم. بیایید از بزرگان شروع کنیم:
درآمد فروشگاه اینترنتی دیجی کالا چقدر است؟
به خوبی میدانیم، که کسبوکارهای ایرانی علاقهای به افشای اطلاعات مالی خودشان برای عموم مردم ندارند. اما طبق بررسیهایی که حدود ۵ سال پیش توسط واشنگتن پست انجام شد، دیجی کالا روزانه ۳ هزار سفارش را به دست مشتریان میرساند و میانگین این سفارشات چیزی در حدود ۶۰۰ هزار تومان است.
با یک ضرب و تقسیم سرانگشتی متوجه میشویم که در سال ۲۰۱۵ دیجی کالا روزانه حداقل فروش یک میلیارد و هشتصد میلیون تومانی داشته است! (سال قبل از آن آمارهای دقیقتری در مورد فروش روزانه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی این سایت منتشر شده بود.) البته دقت کنید که از ۵ سال قبل تا الان، دیجی کالا تغییرات عمدهای در سیاستهای خودش داشته. مثلا:
دیجی کالا از یک فروشگاه اینترنتی مستقیم به یک “مارکت پِلِیس” تبدیل شده. این یعنی به جای اینکه محصولات را از عمده فروشان خریداری کرده و به خریداران بفروشد، به عنوان یک واسطه میان فروشندگان کالا و خریدار عمل میکند. این موضوع باعث شد تا فروشندگان بسیار زیادی به سمت این فروشگاه بزرگ هجوم برده و اقدام به فروش محصولات ریز و درشت خودشان کنند. در ادامه هم افزایش تنوع محصولات مطمئنا باعث افزایش بازدیدکنندگان و افزایش فروش این فروشگاه آنلاین شده است.
به هر حال، همانطور که گفتم نمیتوان به صورت دقیق در مورد درآمد فروشگاه اینترنتی دیجی کالا نظر داد.م اما طبق نظر شخصی من، این وب سایت با این تنوع زیاد محصولات، باید روزانه چیزی بیشتر از ۵ میلیارد تومان فروش کالا داشته باشد. حتی اگر سود این فروش را در حدود ۵ درصد هم در نظر بگیریم (!) سود نهایی یک عدد سرسام آور است.